Начало Видео Класика в жанра: Рей Сефо – Марк Хънт 2001 г. (ВИДЕО)

Класика в жанра: Рей Сефо – Марк Хънт 2001 г. (ВИДЕО)

Класика в жанра: Рей Сефо – Марк Хънт 2001 г. (ВИДЕО)
0

Световното Гран При на К-1 през 2001 г., което се провежда във Фукуока, Япония, завинаги ще остане в историята на кикбокса с един от най-паметните и луди мачове провеждали се изобщо.

Турнирът предвижда 7 срещи в стил К-1, като състезанието се води нещо като генерална подготовка за състезателите преди големия турнир, който традиционно се провежда в края на годината в столицата Токио.

Сергей Иванович, Франциско Фильо, Лойд ван Дамс, Мат Скелтън, Марк Хънт, Рей Сефо, Майк Бернардо и Адам Уат са 8-та състезатели, които си оспорват крайната победа, която ще им осигури участие на големия турнир в Токио.

В първата полуфинална двойка еидн срещу друг се изправят двама новозеландци – Марк Хънт и Рей Сефо. Двете дружки се срещат за пръв и единствен път в профи кариерите си. В единия ъгъл са „приспивателните хапчета“ на Хънт, а в другия „сладките“ ритници на Сефо.

Въпреки че това турнирът във Фукуока далеч не е най-голямата сцена, двамата кикбоксьори сътворяват еидн от най-зрелищните и епични мачове в историята на К-1. Тежките попадения и размените не спират нито за миг, като в заключителния трети рунд Сефо и Хънт тотално свалят гардовете и се млатят кой колкото може.

Просто великолепно!