Начало Видео Копривленски: Светло бъдеще очаква българския кикбокс (ВИДЕО)

Копривленски: Светло бъдеще очаква българския кикбокс (ВИДЕО)

Копривленски: Светло бъдеще очаква българския кикбокс (ВИДЕО)
0

Стоян Копривленски е единственият българин, който участва на най-високото ниво на кикбокса в света – веригата „Glory“. Той се прибра за малко в България, като състезателната година за него приключи и сега ще се отдаде за кратко на заслужена почивка с близки и приятели. Пред Boec.BG 24-годишният бургазлия изрази мнение, че българския кикбокс се развива в правилна посока и не скри радостта си от назначаването на Красен Кръстев за президент на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

„Много се радвам, че българският кикбокс върви нагоре – в професионален и аматьорски план. В момента дори имаме нов президент на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, което предвеща светло бъдеще на този спорт“, коментира Копривленски.

Кикбоксьорът ни, който се подготвя в Холандия в престижната школа по бойни изкуства „Mike’s Gym” с големи имена като Муртел Гронхарт и Крисчън Бая, посочва, че трябва да има повече професионални гали у нас.

„Абсолютно съм „За“ да се правят колкото се може повече професионални събития в България, защото това дава повече спокойствие на бойците, че ще имат мачове през годината и могат да си изкарват прехраната и да се развиват, а не да търсят друг начин да докарват пари“, добавя Копривленски. Точно по тази причина той поздрави своите приятели Даниел Илиев и Георги Валентинов, който създадоха нова верига – GRAND FIGHT ARENA. „Много се радвам за тях и че се получи много добра гала“, с усмивка казва Стоян.

В момента Стоян Копривленски е 3-ти в ранглистата на GLORY в категория до 70 килограма. Той обещава да помогне на всеки, който иска да пробва възможностите си по негов пример.

„Аз съм широко отворен, дори ако дойде някои момчета, ще ги заведа в залата, ще ги запознаят с Майк и бих опитал да им помогна, с каквото мога да се развиват“, завършва Снайпера.