Начало Видео Красимир Димов: Имаме големи планове за конфедерацията по кикбокс и муай тай

Красимир Димов: Имаме големи планове за конфедерацията по кикбокс и муай тай

Красимир Димов: Имаме големи планове за конфедерацията по кикбокс и муай тай
0

Заслужилият майстор на спорта и главен треньор по кикбокс и муай тай в спортен клуб „ТИМ“ Красимир Димов е вече част от новото ръководство на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай. Той бе избран в Управителния съвет на централата на извънредното Общо събрание в понеделник, което се проведе в сградата на Министерството на младежта и спорта.  Многократният шампион на България и световен сребърен медалист сподели пред телевизия „Черно море“ с какво ще допринесе в работата си на новия УС.

„Най-малкото в ресора, за който ще отговарям – съдийството. Целта е да подготвим нови квалифицирани кадри, млади хора, които да участват освен в държавните шампионати, но да има изяви и на международната сцена – посочи Димов, който е и международен съдия. – Тепърва започваме да работим, сформирахме изцяло нов екип. Имаме големи планове – да има повече професионални гали, да организираме европейски и световни първенства.“

Димов говори и за предстоящия държавен шампионат по муай тай, който ще се проведе този уикенд във варненската зала „Юнашки салон“. Неговият клуб „ТИМ“ ще участва със седем състезатели, предимно юноши младша и юноши старша възраст.

„Имаме само един състезател при мъжете. Това е Волен Костадинов, който се е доказал многократно. Очакваме да се получи страхотно първенство. Във Варна винаги има атмосфера. Тази година тук за втори път ще се проведе шампионат по муай тай. Надявам се да покажем най-доброто“, коментира още Димов.