Начало Кикбокс и муай тай Националния отбор по муай тай се прибира днес след големия фурор в Тайланд

Националния отбор по муай тай се прибира днес след големия фурор в Тайланд

Националния отбор по муай тай се прибира днес след големия фурор в Тайланд
0

Днес 19.03 в 22:30 на Терминал 2 се прибира националния отбор по муай тай, който взе участие на световното първенство по муай тай в Банкок, Тайланд.

Не само участва, но показа и какво е българската школа по муай тай, като извоюва 7 световни титли, 2 сребърни медала и 3 бронзови.

Финалния ден на Световното първенство в Банкок приключи с 5 Световни титли и 2 Вицесветовни титли за България. С това общия резултат за отбора ни е 7 Световни титли, 2 Вицесветовни и 3 трети места. Днес в категория до 51 кг. Теодора Кирилова отстъпи с малко на Русия и остана втора. Юношата ни Петър Калчев в равностоен мач с Украйна също остана втори.

Във финалните битки при мъжете днес отборът ни показа тотална доминация. Севдалин Славов надигра убедително Уругвай и е новия Световен шампион в кат.до 63.5 кг. Али Юзеир е изненадата на състезанието – при своя дебют при мъжете той спечели Световната титла в категория до 67 кг. Стефан Петков показа тотално надмощие на финала над руския си съперник, като го надигра безапелационно. В кат.до 75 кг. Християн Корунчев приключи съперника си от Франция в 40-та секунда на първия рунд с тежка задна ръка в брадата, а Християн Тотев надигра тактически силовия си опонент и заслужено е Световен шампион в категория до 91 кг.

Нека всеки, който желае да поздрави и да посрещне българските герои да дойде на летището, те ще го оценят!