Начало Кикбокс и муай тай Перфектна организация и над 140 бойци на „Купа Варна“

Перфектна организация и над 140 бойци на „Купа Варна“

Перфектна организация и над 140 бойци на „Купа Варна“
0

Много емоции, куп медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха първото издание на отворения шампионат по кикбокс и муай тай „КУПА ВАРНА“.

Събитието се проведе в морската столица гр.Варна в спортната зала „Христо Борисов“. Домакин и организатор на събитието бе спортен клуб „Вокил“ в лицето на неговия председател Галин Димов.

Той бе подкрепен от ордена на тамплиерите в България, с логистична и организационна подкрепа на дирекция „Спорт“ при Община Варна и екип от професионални съдии и рефери предоставени от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Общо над 140 състезателя от 19 клуба в страната взеха участие в различните стилове на татами и на ринг.

Освен клубовете от столицата на кикбокса и муай тай град Варна взеха участие и клубовете от градовете Шумен, Нови пазар, Свиленград, София, Монтана ,Нова Загора, Бургас, Каварна и Попово. Освен медалите и грамотите на шампионите в ринговите стилове бяха подсигурени и предметни награди. Официалното откриване започна в 12ч. а водещ бе един от известните спортни коментатори в града Румен Генов.

С приветствени слова организаторът Галин Димов изказа и благодарността си за присъствието към всички участници и зрители. Приветствени слова отправи и Едуард Киркоров – велик офицер от ордена на тамплиерите, който бе заедно с командера за град Варна Младен Станев. Самото откриване направи главен експерт в дирекция „Спорт“ при Община Варна Георги Арнаудов заедно с главен експерт Кристияна Генчева.

След като бяха официално представени и тримата Световни шампиона по муай тай за 2016г. Димитър Илиев, Кристиян Георгиев и Милен Маринов генералния секретар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Мария Козлева връчи специална значка на Милен Маринов предоставена лично от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев за постигнатия пореден успех и четвърта Световна титла.

По традиция след словата бе изслушан химна на Република България и шампионата продължи с пълна сила. Купата за най-техничен състезател грабна възпитаникът на клуба домакин Радослав Колев, който вдигна на крака цялата зала след стъпването си на ринга и демонстрирането на перфектен кикбокс в стил К1.

Престижният трофей „КУПА ВАРНА“ стана притежание на СК „Тангра 2008“ от Свиленград, които участваха с над 14 състезатели във всички дисциплини и извоюваха най-много шампионски и призови места.

Този шампионат ще остане в историята на бойните спортове в града като първият, който полага началото на нещо ново с тенденцията след година две да се превърне в международен турнир. Безспорен е факта, че именно в град Варна има най-много спортни клубове развиващи кикбокс и муай тай и организирането на събития от този тип ще стават все по-чести.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.