Начало Кикбокс и муай тай Петер Артс се завърна в Япония за местен мега сблъсък

Петер Артс се завърна в Япония за местен мега сблъсък

Петер Артс се завърна в Япония за местен мега сблъсък
0

Нидерландската звезда в бойните спортове Петер Артс посети напоена с емоционални спомени за него зала. Кикбокс легендата беше специален гост на галавечер в 50-хилядната „Токио Доум“, в японската столица.

На нея Теншин Насукава победи Такеру Сагава. Кикбокс битката беше една от най-дългоочакваните в Япония. Двамата бойци са много популярни в родината си, като общо имат почти 2 милиона последователи само в социалната мрежа Instagram.

„Чувството е страхотно да съм отново дук в „Токио Доум“ – едно много специално място за мен. Имам страхотни спомени от тук“, публикува Артс и отбеляза хаштаг „носталгия“.

Именно там той постига част от най-големите си успехи в „златната“ ера на К-1. „Нидерландският дървосекач“ е трикратен абсолютен шампион в тежка категория, печелейки турнирите Гран При на веригата.

Снимката му край ринга в Страната на изгряващото слънце за кратко време събра над 2500 харесвания и стотици коментари. Феновете му го поздравяват и много от тях отбелязват, че е героят на детството им.

Артс е инструктор в лагерите на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. По време на международните галавечери SENSHI влиза в различни роли – съдия, коментатор, награждава победителите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.