Начало Интервюта Предколедно интервю с изпълнителния директор на кикбокс и муай тая Димитър Спасов

Предколедно интервю с изпълнителния директор на кикбокс и муай тая Димитър Спасов

Предколедно интервю с изпълнителния директор на кикбокс и муай тая Димитър Спасов
0

Продължаваме с хубавите интервюта с интересни личности от бойните спортове. Този път зададохме малко, но добри въпроса на изпълнителния директор на кикбокс и муай тай конфедерацията Димитър Спасов.

Ето ги и тях:

Как би се представил за пред хората, които не са запознати с твоята личност?

spasovkarate998Първо искам да благодаря на Boec.BG за това интервю и професионалното отразяване на новините в света на бойните спортове.

Днешно време е пълно с хора които по цял ден ни занимават и ни се представят за такива които не са….Като започнем от социалните мрежи и стигнем до телевизията. За съжаление, истината коренно се различава от човешките внушения. Мисля че няма особено значение как аз бих се представил, докато по-важно е как хората ме възприемат. Предпочитам да бъда приеман като амбициозен и последователен човек, който не изневерява на убежденията си.  

Наскоро зае висок пост в Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай, а именно Изпълнителен Директор. Какво те накара да погледнеш натам и какво положително ще донесе на федерацията?

След избирането на Димитър Ангелов за съпредседател на БККБМТ и огромният успех който беше постигнат, а именно влизането му в борда на директорите на световната федерация по кикбокс – WAKO, се пое един успешен курс който беше допълнен със съставяне на устойчив управителен съвет, изграден от хора които са наясно с проблемите на не-олимпийските спортове и тяхното решаване.

Именно в този дух, бях избран и аз, като човек с богат спортен опит и контакти в цялата страна. Функцията ми в конфедерацията е да контролирам всички работни и спортни процеси, добрата комуникация с министерството на спорта, да помагам за решаването на  възникнали проблеми и популяризирането на спорта.       

Какво е мнението ти за българските бойни спортове?

Ако направим един подробен анализ на различните индекси и особено медалисти от големи първенства на глава от населението ще изпъкне безспорният факт, че българите сме талантлив народ който е продуктивен, дори и с ограничен финансов ресурс. Разполагаме с уникални бойци които са еднакво добре подготени както на земя така и в стойка. По направление кикбокс и муай тай мога да дам за ярък пример шампиони като Владимир Вълев – Питбула, Кристиан Георгиев, Александър Петров, Антон Петров, Богдан Шумаров, Емануил Димитров, Пламена Димова и много други които заслужават да бъдат споменати, но няма да ни стигне времето.

Имаме страховити шампиони също и в ММА, бокс, бойно самбо, граплинг и други бойни спортове от които противниците им треперят. Големият въпрос е какво може да  направим за да ги задържим в България, да им отдадем нужната почит, популярност  и да са удоволетворени от това което правят, с една ясна визия за осигурен живот след приключване на кариерата. Постъпването в редиците на МВР и МО без изпити също е една от много опции върху които може да се работи.            

Би ли отличил твоите любимци в бойните спортове и защо са такива?

Няма как да посоча конкретни фаворити защото имам уважение към всеки един боец който излиза на ринг,клетка или татами. 

Какво предстои за Димитър Спасов?

Има още много цели към които съм се устремил по линия на бизнес начинания, но работата ми в конфедерацията съм я приел като в личен план и ще вложа максимални усилия, за да оправдая очакванията към мен и да се усети моето присъствие и принадена стойност.

Какво ще пожелаеш на всички читатели на Boec.BG?

За нищо на света не се откланяйте от пътя на бойните спортове! Резултатите идват бавно и мъчително, но славата е вечна!