Начало Кикбокс и муай тай Синът на Владимир Вълев-Питбула дебютира в кикбокса

Синът на Владимир Вълев-Питбула дебютира в кикбокса

Синът на Владимир Вълев-Питбула дебютира в кикбокса
0

Синът на Владимир Вълев-Питбула дебютира в кикбокса на състезание в стил „киклайт контакт“, съобщава Petel.bg. Надпреварата, в която участваха над 100 деца, се проведе в зала“ Олимпиада“ в Каварна, и бе за възрастови групи: 7-8, 9-10, 11-12 и 13-14 години. Организатор бе наставникът на Спортен клуб „Ринг“ – Ердоан Демиров.

Синът на Питбула – Станислав Вълев, е само на 7 години. Въпреки крехката си възраст той показа, че е добър наследник на баща си. Малкия питбул неслучайно е поверен в ръцете на Станислав Бахчеванов (СК „Йорк”), който е един от първите треньори на Питбула и заедно са извоювали множество титли. Световният шампион неведнъж е казвал колко важна е връзката треньор-състезател и това да се доверяваш напълно на човека в ъгъла.

„Най-много ми харесва хъсът у малкия, напомня ми на едно време, когато тренирахме с баща му… всеки ден е в залата – няма мрънкане, няма оплакване! Удоволствие е да се работи с такива деца!”, каза Станислав Бахчеванов.

Вълев води кампания под наслов „Спорт срещу агресия”, която има за задача да накара колкото може повече деца да тренират, защото спортът възпитава, калява и физиката и духа, учи на уважение.

„Целта ми не е на всяка цена синът ми да се състезава професионално, но много държа да мине през залата и през ринга, защото това е спорт, който изгражда дисциплина и подпомага емоционално, физически и социално развитието на децата. Емоциите и адреналина, изпитани на ринга, не мога да ги сравня с нищо друго! Пожелавам му бъдещи успехи, а той сам ще определи докъде ще стигне!“, казва най-успешният ни кикбоксьор досега, който в кариерата си е печелил и световна титла при професионалистите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.