Начало Кикбокс и муай тай Стоян Копривленски: Искам да смажа Пол Янсен и да стана първият българин с победа в Glory

Стоян Копривленски: Искам да смажа Пол Янсен и да стана първият българин с победа в Glory

Стоян Копривленски: Искам да смажа Пол Янсен и да стана първият българин с победа в Glory
0

Бургаският боец Стоян Копривленски от месец е на подготовка в Холандия в знаменитата школа Mike’s gym на най-добрия специалист в кикбокса – Майк Пасение. Световният и европейски шампион тренира усилено за предстоящия си дебют в най-престижната верига по кикбокс Glory.

Седмица преди галата в Ден Бош Копривленски разкри как протича лагера му в Холандия.

„Основният ми партньор в тренировките е Муртел Грунхарт, който също се готви за 20-ти май. За мен това е перфектно, защото имам възможност да се уча от най-добрите в този спорт. Винаги е по-добре да тренираш с по-силни от теб. Те ти помагат да израстваш скоростно. Много се радвам, че имам възможността да попивам от такива хора като Муртел. За да имаш развитие, трябва да излезеш от зоната си на комфорт. Не е много комфортно да се биеш с по-добри и силни противници, но развитието е налице“, каза Копривленски пред Флагман.бг.

Бургазлията разкри, че тренира двуразово 6 дни в седмицата, за да е на 100% готов за двубоя с Пол Янсен на Glory 41.

„Готвя се по 6 часа на ден, 6 дни в седмицата. Фокусирал съм се изцяло върху мача. Сутрин започвам с 40 мин. бягане на пътеката. След това отработваме техники с партньор и спаринг. Вечерта започвам със силово-кондиционна тренировка. След това тренираме техники от бокса и кикбокса и завършваме отново със спаринг. Чувствам се отлично, в най-добрата си форма досега! Готов съм физически и ментално за мача. Искам да смажа Пол Янсен и да стана първият българин с победа в Glory“, уточни шампионът.