Начало Кикбокс и муай тай Световна титла и сребро по кикбокс за СК“Армеец“ в стил К1

Световна титла и сребро по кикбокс за СК“Армеец“ в стил К1

Световна титла и сребро по кикбокс за СК“Армеец“ в стил К1
0

Един от най-успешните столични клубове по кикбокс и муай тай СК „Армеец“ допринесе с една световна титла и един сребърен медал за спечелването на първо място в класирането за България на Световното първенство по кикбокс за юноши и девойки до 19 години. В най-тежкия стил на ринг, К-1, Николай Валериев и Антония Маринова се окичиха с медали и зарадваха българската агитка в италианския град Йезоло, където мундиала се проведе между 30-и септември и 7-ми октомври.

Николай Валериев стана световен шампион в категория до 81 кг. при юношите старша възраст в най-атрактивния стил на кикбокса, като постигна победи над Италия, Австралия и Черна гора. Младият талант показа страхотна игра и се бори докрай във всичките си двубои.

Николай Валериев развява българския флаг след победата на финала

Антония Маринова стигна до финала при девойките старша възраст до 52кг (стил К-1). За нейното представяне главният треньор на СК „Армеец“ Марио Кирилов споделя следното:

„Всяка среща, която изигра, се раздаде на повече от 100 процента, но за съжаление се сблъска с действителността и видя, че понякога страничните фактори са по-силни от колкото ни се иска“

Антония Маринова ликува с успех на ринга в Италия

Ето как оцени представянето на възпитаниците си Марио Кирилов:

„Тази година избрах да бъда помощник-треньор на юношеския национален отбор, а не да пътувам с мъжете и жените на предстоящото им европейско първенство. Щастлив съм от избора си, защото успях да споделя тези емоционални моменти с моите състезатели, но и бях много приятно изненадан от целия отбор. Независимо дали става въпрос за ринга или на татамито, нито един състезател не се предаде и се биха до последната секунда. Докато има такива момчета и момичета, спортът ще върви напред! Всички бяха отбор и се подкрепяха, което е важно за постигането на такива големи успехи!“

Николай Валериев, Антония Маринова и техния треньор Марио Кирилов с леки усмивки след постигнатите успехи
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".