Начало Кикбокс и муай тай Световният шампион Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс

Световният шампион Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс

Световният шампион Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс
0

Световният и европейски шампион по кик бокс Дюк Нуамеруе ще води тренировки по кик бокс от понеделник, 8 февруари 2016 г. Новата група по кик бокс ще тренира три пъти в седмицата в залата на столичния „ABC Fight Club“. Освен богат състезателен стаж в таекуон-до ITF и кик бокс, Дюк има и треньорски опит с групите в клуба.

Дюк Нуамеруе е роден в София през 1989 г. Първоначално тренира таекуон-до и участва с успех на европейски и световни първенства от 2008-а до 2013 г., индивидуално и отборно.

През 2011 г. на Европейското първенство по таекуон-до в Естония печели златен медал на индивидуално спаринг в категорията до 84 кг. Две години по-късно става бронзов медалист на спаринг от Световното първенство в България. Бил е многократен държавен шампион в различните дисциплини на таекуон-до, както и медалист от национални и международни първенства.

През 2013 г. става световен шампион на кик бокс WAKO при дебюта си на Световното първенство в Анталия, Турция, в дисциплината лайт контакт, категория до 84 кг. През 2014 г. стана европейски шампион на кик бокс в Словения.

През 2015 г. дублира световната си титла на кик бокс на първенството в Белград, Сърбия, в дисциплината кик лайт, а месец по-късно стана световен вицешампион на първенството в Дъблин, Ирландия, в дисциплината лайт контакт.

Дюк е държавен шампион по кик бокс в своята категория в последните три години. Негов треньор в „ABC Fight Club“ е Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до). Работил е и с Палми Ранчев, дългогодишен треньор на националния отбор по бокс.

Тренировки по кик бокс с Дюк Нуамеруе ще се провеждат в понеделник, сряда и петък на Националния стадион „Васил Левски“, зала 4Б.

Подробности на: www.abcfight.com и на фейсбук страницата на клуба.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.