Начало ММА 27-годишният шампион на UFC – Илия Топурия, планира ранно пенсиониране

27-годишният шампион на UFC – Илия Топурия, планира ранно пенсиониране

27-годишният шампион на UFC – Илия Топурия, планира ранно пенсиониране
0

Илия Топурия (15:0) изглежда няма намерение да допуска грешката на Тони Фъргюсън (26:0), след като сподели пред El Partidazo de COPE, че планира да се пенсионира рано в своята MMA кариера.

Непобеденият испанец едва наскоро се окичи с короната в категория „перо“, след като детронира един от най-великите бойци в дивизията – Александър Волкановски. Той дори изглежда е напът да уреди стадион „Сантиаго Бернабеу“ в Мадрид, за да направи първата си защита на пояса пред повече от 85 хил. зрители.

„Матадора“ заяви пред изданието, че хоризонтът пред него е между 30-32 години, което означава, че той си дава още само 3-5 години в октагона, след което смята да слезе от пиедестала.

Малцина са онези, които завършват състезателната си кариера без допуснато поражение. Хабиб Нурмагомедов (29:0) е сред тях и затова е считан от мнозина за може би най-великия боец в смесените бойни изкуства в историята. Точно това явно е и целта на Илия Топурия, но преди това ще му се наложи да изгради своята династия срещу хора от ранга на Макс Холоуей, Мовсар Евлоев, Брайън Ортега и Арнолд Алън. Не бива да забравяме също, че „Александър Велики“ ще настоява за своя реванш възможно най-скоро.