Начало ММА Адесаня иска двамата с Волкановски да оглавят юбилейната гала №300 на UFC

Адесаня иска двамата с Волкановски да оглавят юбилейната гала №300 на UFC

Адесаня иска двамата с Волкановски да оглавят юбилейната гала №300 на UFC
0

Израел Адесаня и Александър Волкановски са добри приятели и спаринг партньори от доста време насам. Двамата са и действащите шампиони съответно в средна и категория „муха“, което ги превръща в две от най-големите звезди на UFC към днешна дата. „Изи“ предстои да се качи този уикенд на сцената в поредна защита на колана си срещу Шон Стрикланд в Австралия, а по време на последната си пресконференция изрази желанието си да оглави юбилейната гала №300 заедно с „Александър Велики“, научихме от Freak MMA.

UFC 300 ще се проведе в началото на 2024 г. и всички гледат натам с особено вълнение, защото организаторите по традиция предлагат грандиозно шоу при подобни емблематични постижения.

Bellator вдигна летвата много високо за своето издание №300, което ще се състои точно след един месец в Сан Диего. На този етап имаме цели четири шампионски сблъсъка. В лека категория Усман Нурмагомедов ще защитава пояса си срещу Брент Примус, Крис Сайборг ще се бие с Кат Зингано, за да остане шампион в категория „перо“, Райън Бадер също има да брани титлата си в тежка категория от Линтън Васел, а Лиз Кармуче ще стори същото в съревнованието си с Илима-Лей МакФарлън.

Преди това обаче Адесаня ще трябва да преодолее Стрикланд в неделя, докато Волкановски се надява, че Дейна Уайт ще му даде втори шанс срещу Ислам Махачев, за да стане двудивизионен шампион. Дагестанецът обаче също има работа за вършене в реванша си срещу Чарлс Оливейра през октомври.