Начало ММА Адесаня коментира прословутата си загуба (ВИДЕО)
0

Адесаня коментира прословутата си загуба (ВИДЕО)

Адесаня коментира прословутата си загуба (ВИДЕО)
0

Израел Адесаня има 18 победи в 18 двубоя откакто смени кикбокса със смесените бойни изкуства, като стана и шампион на UFC в средна категория.

Въпреки това феновете не спират да се вълнуват от загубата, която Алекс Перейра му нанесе през 2017 г. с нокаут в кикбокс двубой от Glory of Heroes 7. Изглежда обаче Адесаня я е приел като нормална стъпка в развитието му, която го е направила по-силен, напълно в духа на бойните спортове.

„Това е част от играта. Тогава моят треньор ми каза: „Ако се биеш достатъчно дълго, в крайна сметка ще загубиш“, а загубите не винаги са лошо нещо, можеш да се учиш от тях. Никога не позволявам на вярата ми в собствените ми умения да бъде разклатена. Винаги се старая да съм на достатъчно високо ниво“, коментира Адесаня.

Следващото високо ниво, с което шампионът ще трябва да се справи, е Йоел Ромеро. Адесаня е наясно, че съперникът му е сред най-нежеланите от останалите бойци в UFC, но това само го превръща в по-приятно предизвикателство. „Той е човек, срещу когото никой не иска да се бие, а това го прави още по-интересен за мен“, призна шампионът.