Начало ММА Адесаня: Ще премина през Гастелум

Адесаня: Ще премина през Гастелум

Адесаня: Ще премина през Гастелум
0

Едно от най-горещите имена в момента в UFC е това на Израел Адесаня (16-0). 29-годишният нигериец е уверен в победата си в предстоящия му мач с Келвин Гастелум (15-3) на UFC 236 (11 април), когато двамата ще излязат за междинната титла в средна категория.

Това ще бъде 6-та битка за Адесаня за последните 14 месеца в UFC, докато за същия този период 27-годишния Гастелум има едва един двубой в средата на май месец 2018-та.

Именно това е и големия плюс, който ще у осигури победата над Гастелум, смята непобеденият Адесаня.

За последно Израел победи Андерсон Силва пред месец в Австралия, а същата вечер Келвин трбваше да се изправи срещу шампиона в средна категория Робърт Уитакър, но здравословен проблем извади Уитакър от битката.

„Импулсът е нещо страшно. Ще премина през Гастелум и продължавам по пътя си. Още не си бях заминал от Мелбърн и ми предложиха двубоя с Келвин за междинната титла. Казах им да ми дадат време да помисля, но още на следващия ден бях готов с решението си. За мен беше без значение дали е междинна или не – имах договорка с UFC и те си изпълниха обещанието.

Хората вече знаят кой съм. Преди година положението бе друго. Дейна Уайт ми каза, че ако искам да съм на върха, трябва да съм активен. И точно това правя. Вижте Робърт Уитакър – има един мач за последната година…

Насъбрал съм достатъчно инерция и енергия, така че продължавам по същия път“, заяви Адесаня.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.