Начало ММА Алдо обясни защо не е в главното събитие на UFC Fortaleza

Алдо обясни защо не е в главното събитие на UFC Fortaleza

Алдо обясни защо не е в главното събитие на UFC Fortaleza
1

Бившият шампион на UFC в категория перо и едно от най-внушителните имена в историята на смесените бойни изкуства – Жозе Алдо (27-4-0), говори дни преди голямото събитие в Бразилия.

Тази събота „Белязаният“ ще се изправи срещу сънародника си Ренато Карнейро (13-1-1), но изненадващо за почитателите на ММА в Бразилия, срещата няма да е главното събитие на вечерта.

В началото на месеца президентът на UFC – Дейна Уайт сподели, че самият Алдо е отказал да бъде част от главния мач на вечерта, защото не е искал да се бие 5 рунда.

Сега обаче 32-годишния южноамериканец каза, че това не е вярно и не такова е било неговото желание.

„Никога нищо не съм отказвал. Моят треньор „Деде“ бе на мнение, че пет рунда не са добра идея. Той е „виновен“ за това, че ще се бия три рунда, а не пет. За мен няма значение.

Пет, десет, колкото искат. Няма разлика дали ще е „Мойкано“ или някой друг. С това се занимавам всеки ден – да тренирам и да се бия. Искам да изляза и да покажа най-доброто, с което разполагам. Винаги е било така“, сподели бившият шампион.

„Трудно е за човек с моето име да бъде в подгряващ мач. Разбира се, уважавам много Рафаел Ашункао (27-5-0) и Марлон Мораеш (21-5-1), но не е лесно да не съм замесен в главното събитие.

Но ако има човек, който да е виновен за успехите ми и кариерата ми, това е „Деде“. Той знае какво прави и нямам никакви съмнения в него“, завърши Алдо.

Откакто бразилецът дойде в UFC през 2011-та, „Белязаният“ има 12 двубоя, като 7 от тях са били по 5 рунда.