Начало ММА Алекс Перейра планирал да си почине след UFC 303… до ноември

Алекс Перейра планирал да си почине след UFC 303… до ноември

Алекс Перейра планирал да си почине след UFC 303… до ноември
0

Алекс Перейра (10:2) се превърна в най-активния MMA боец в големите вериги, след като прие да оглави UFC 303 само с триседмично предизвестие. Това ще е негов втори мач от началото на година и пети от април 2023 г. насам. Той обаче планира да си почине след битката с Иржи Прохазка (30:4:1) след две седмици. Изненадващото обаче е, че почивката ще изтрае само около пет месеца.

„Поатан“ сподели пред ESPN плановете си, че ще се завърне през ноември или декември, като отново предизвиква усмивки на удивление сред фенове и специалисти, защото през годините сякаш свикнахме водещите имена в бойните спортове да правят по 1 или 2 мача на година, а някои дори си позволяват да правят паузи по повече от 12 месеца. Не и Перейра.

Само след няколко седмици бразилецът ще навърши 37-годишна възраст и вместо да забавя темпото, той го увеличава.

Високата му активност по всяка вероятност се дължи на миналото в кикбокса, където динамиката е доста по-висока от тази в MMA. Там е нормално даден боец да се качва на ринга през 2-3 месеца, тъй като естеството на спорта предпазва състезателите от по-тежки травми и продължителността на мачовете по традиция е по 3 рунда от по 3 минути. За сравнение в смесените бойни изкуства шампионските мачове са с продължителност от 5 рунда по 5 минути. Самият Алекс Перейра вече има четири мача за пояси с пети, задаващ се на хоризонта.