Начало ММА Американски медии: BKFC пристигат в България, търсят бойци с голи ръце

Американски медии: BKFC пристигат в България, търсят бойци с голи ръце

Американски медии: BKFC пристигат в България, търсят бойци с голи ръце
0

Набиращата популярност организация за битки с голи ръце BKFC се прицелват в източноевропейския пазар на бойци в търсене на атлети, които са готови да излязат в сблъсъци без ръкавици. Тази седмица компанията обяви, че на 10 юни ще организира т.нар. „tryouts“ или кастинг, а мястото ще бъде именно София – България. Американският сайт MMA Fighting пише, че залата, в която ще се проведат битките ще бъде FAST Academy/Lonsdale Boxing Club в столицата, а организираният ивент ще започне в 10 часа местно време.

BKFC бе купен от Triller през миналата година организира четири събития в Лондон и има регулярни ивенти в Тайланд.

„Развълнувани сме да анонсираме разширяването на пазара си в Европа„, заявява Дейвит Фелдман, шеф на компанията, в специално прессъобщение.

Организацията реализира изключително успешно събитие наскоро, в което продаде 6 500 седящи места. Главната битка в него беше между бившия шампион в средна категория на UFC Люк Рокхолд и ММА ветерана Майк Пери.

След напускането на Нейт Диаз от UFC, шефовете на BKFC заявиха, че са готови да го приветстват в редиците си. На последното събитие на ринга излезе и ММА звездата Конър Макгрегър, а мнозина се запитаха дали той няма да бъде звездно попълнение в редиците на организацията в даден момент. На този етап обаче, това изглежда невъзможно.