Начало ММА Багата с нов рекорд в ранглистата при най-тежките

Багата с нов рекорд в ранглистата при най-тежките

Багата с нов рекорд в ранглистата при най-тежките
0

Българският боец продължава уверено да се приближава към най-добрите в категорията.

Благой Иванов от днес е под номер 8 в ранглистата на UFC в тежка категория. Българинът се изкачва с едно място, което е и негов рекорд в най-известната ММА верига в света.

Изкачването е благодарение на това, че бившият шампион при най-тежките – Кейн Веласкес премина в световната федерация по кеч (WWE). Той се намираше на 8-ма позиция, но бе изваден от ранкинга, поради факта, че вече е част от развлекателния спорт, където няма проверки за допинг.

Новият рекорд в раглистата идва като подарък за Багата, защото утре, той има рожден ден. Родният боец ще навърши 33 години.

Благой е вече е само на 3 места от следващия си противник – Дерек Люис. Двамата ще влезнат в клетката на 2 ноември в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, на събитието UFC 244.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".