Начало ММА Багата защитава титлата си на нова дата
0

Багата защитава титлата си на нова дата

Багата защитава титлата си на нова дата
0

Третата защита на световната титла в тежка категория на една от големите американски ММА вериги – WSOF, от Благой Иванов-Багата бе изместена за трети път. Провеждането на битката с Шон Джордан-Дивака вече се превръща в сага. От WSOF са я насрочили сега за 18 март, като това трябва да е окончателната дата.

На 7 октомври Дивака заслужи правото да бъде претендент за пояса на световен шампион, който е притежание на Багата. Тогава бе обявено, че двубоят ще е на 3 декември в Еверет, Вашингтон. След това обаче той бе преместен за 20 януари. Причината бе галавечерта, която WSOF организира на 31 декември в прочутата нюйоркска зала “Медисън Скуер Гардън”. В нея бе впрегнат целият ресурс на веригата. За 20 януари бе обявено и мястото, на което Багата трябваше да срещне Дивака. Това бе Лас Вегас, а арена на битката – мегаказиното “Космополитън”. С наближаването на тази дата обаче стана ясно, че и тя отпада.

Второто пренасочване бе за 25 февруари. В специализирани ММА сайтове се появи и вариант с 28-и. Това обаче вече няма значение, тъй като Багата ще защитава световната си титла на 18 март. Засега не е обявено къде ще се случи това.

30-годишният българин, нормално, е леко изнервен от ситуацията, но продължава да тренира концентрирано. Мачът срещу Джордан е последният от договора му с WSOF. От тази верига искат да задържат българската си звезда, но дали това ще се случи, ще стане ясно след мача с Дивака. Преди него Багата защити пояса си срещу Джош Копланд и Дерик Мемен.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.