Начало Видео Бащата на Хабиб назова най-впечатляващата победа на сина си

Бащата на Хабиб назова най-впечатляващата победа на сина си

Бащата на Хабиб назова най-впечатляващата победа на сина си
0

Шампионът на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов (28-0), е без съмнение един от най-доминантните бойци в историята на смесените бойни изкуства.

Снимка: БТА

31-годишният дагестанец все още не познава вкуса на поражението на професионално ниво, а в същото време има победи над едни от най-коравите имена в леката категория. И ако за голяма част от феновете му е трудно да определят кое е най-доброто представяне, което някога са виждали от „Орлеа“, то за Абдулманап Нурмагомедов отговора е повече от ясен.

На въпрос с коя победа на Хабиб се гордее най-много, Нурмагомедов-старши сподели:

„Често ме питат този въпрос и ще ви кажа. За мен това е битката с Рафаел дос Аньос (2014 г., чрез едиднодушно решение). Тренировъчният ни лагер бе три месеца горе в планините. Никога не бяхме тренирали толкова много, никога не бях виждал Хабиб толкова подготвен“, заяви бащата на шампиона.

„Казах му, че ако победи ще си направя някои изводи за него и за мен. Той ме попита „Какви изводи?“, а аз му казах, че дос Аньос е истински претендент за титлата. Хабиб победи чрез единодушно решение, тотално го надигра. За съжаление после се контузи и бе извън клетката близо две години.

Направиха му 4 операции, имаше счупено ребро. Дос Аньос стана шампион, после и Хабиб взе пояса. Оказа се, че това е било шампионски сблъсък, в който Хабиб тотално доминираше.

Що се отнася до Конър МакГрегър, никога не го приех като сериозен опонент. Да, откъм промотиране, пари и забавление, мачът беше чудесен. Той е шоумен“, заяви Абдулманап Нурмагомедов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.