Начало ММА Батирбол – спортът, който смесва MMA с баскетбол (ВИДЕО)

Батирбол – спортът, който смесва MMA с баскетбол (ВИДЕО)

Батирбол – спортът, който смесва MMA с баскетбол (ВИДЕО)
0

MMA е латинската абревиатура на смесените бойни изкуства. Сам по себе си този спорт включва громен набор от умения и техники, което го прави една от най-атрактивните дисциплини в света. Но, какво ще стане, ако накараме атлетите да играят баскетбол, докато се бият на ринга? Ами, ако направим всичко това в отборно състезание? Това са само част от въпросите, които по всяка вероятност са си задали в североизточните части на Европа, когато са сформирали надпреварата батирбол.

От около шест месеца насам в Русия и Казахстан има турнири по батирбол и изглежда, че те привличат все по-широка аудитория.

Новият спорт си е директна смесица между MMA и баскетбол по тройки. Теренът е кръгла клетка с кошове, разположение един срещу друг на около 2,5 м. от земята. На ринга участват шестима души разделени поравно в два отбора. Целта е типовете да отбележат най-много точки от стрелба с топката, а междувременно противника има правото да прилага всякакви техники с насилие, за да предотврати това.

Има известни спорове около произхода на новата дисциплина, но повечето източници в мрежата сочат към Казахстан. Това обаче съвсем не пречи, за да се практикува навсякъде по света.

@bleacherreport Nah this is wild 😳 (via @naiza.mma) #basketball #mma #octagon ♬ original sound – bleacherreport

тагове: