Начало ММА Белал Мохамед взе сладко отмъщение от Висенте Луке

Белал Мохамед взе сладко отмъщение от Висенте Луке

Белал Мохамед взе сладко отмъщение от Висенте Луке
0

Белал Мохамед продължава да катери ранглистата в полусредна категория с важна победа над Висенте Луке. Двамата участваха в главното събитие на галавечерта UFC on ESPN 34 в Лас Вегас.

Билал имаше своите трудни моменти в мача, но успя да го контролира в големи периоди и стигна до нов успех с единодушно решение в кариерата си 49-46, 49-46, 48-47.

По този начин си отмъсти за загубата от 2016 година, когато Луке го нокаутира за 1 минута и 19 секунди.

В първите два рунда Мохамед главно гледаше да избяга от мощта на съперника и да контролира срещата от дистанция.

В третия страйкингът на Луке заблестя, като бразилецът на два пъти прати съперника в критично положения, нанасяйки отлични попадения.

В следващата част Билал успя да запише тейкдаун рано и контролираше добре. След като битката се завърна в стойка, Луке отново показа отлични умения, но и Мохамед успя да пласира удари.

Във финалния рунд американецът се справи най-добре и осъществи контрол в клетката, освен това неутрализира страйкинга на съперника и на свой ред успя да отговори с попадения.

Така шестият в ранглистата победи петия и се очаква двамата да си разменят местата. Предстои да разберем колко позиции ще изкатери Белал Мохамед.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.