Начало ММА Белал обеща да даде шанс на Рахмонов, когато открадне титлата от Едуардс

Белал обеща да даде шанс на Рахмонов, когато открадне титлата от Едуардс

Белал обеща да даде шанс на Рахмонов, когато открадне титлата от Едуардс
0

Белал Мухамад прави сериозна кампания, за да се промотира, като следващия претендент за титлата в полусредна категория на UFC, но на пътя му в момента е Шавкат Рахмонов. Арабинът сам призна, че вижда реален конкурент в негово лице, но го призова да изчака малко на опашката.

Не съм губил от пет години. Никой не бива да застава пред мен в битката за титлата. Няма две мнения. Още от мача ми срещу Гилбърт Бърнс ми казаха, че при победа ставам №1 претендент. Толкова по тази тема“, каза Белал, цитиран от Sportskeeda.

35-годишният ветеран вече веднъж се изправи срещу Леон, но тогава мачът бе отменен във втория рунд, защото получи бъркане в окото и не успя да продължи.

Има само ще един тип, който заслужава мястото – това е Шавкат. Но той едва сега победи „Уондърбой“, докато аз го доминирах преди две години. След „Уондърбой“ победих още двама души от топ 5. Без да проявявам неуважение към него. Той е великолепен боец. Нека аз се бия с Леон и ще му дам шанс след това. Няма да се превърна в шампиона, който ще си седи и ще предизвиква Конър МакГрегър. Искам да се бия с най-добрите в света“, допълни Белал Мухамад.

Дейна Уайт все още не се е произнесъл по темата, но най-вероятно в началото на януари ще хвърли повече светлина около бъдещето на полусредна категория. Няма да е изненада, ако насрочи нов мач за титлата за юбилейното UFC 300 през април. Ще почакаме и ще видим.