Начало ММА Белфорт разказа за тъгата по изчезналата му сестра
0

Белфорт разказа за тъгата по изчезналата му сестра

Белфорт разказа за тъгата по изчезналата му сестра
0

Живата легенда на професионалния ММА и UFC Витор Белфорт гостува на ММА репортера Ариел Хелуани и разказа детайли около мистериозния случай с изчезването на сестра му.

На 9-ти януари 2004 г. сестрата на Витор, Присцила Белфорт, изчезва след като майка и я откарва до работното и място. Три години по-късно жена на име Илейн Паива признава, че е участвала в отвличането и убиването на Присцила Белфорт. Тя е арестувана с още трима души, които твърдели, че тялото на сестрата на боеца е заровено в горите на Рио де Жанейро. Полицията претърсва щателно района, но не открива труп. Мотивът за злодеянието според Паива е, че е трябвало да събере пари, за да се отплати на местни нарко-дилъри.

През 2013 г. в Рио е арестуван четвърти заподозрян – Леонардо Батиста. И след това арест тялото на изчезналата жена така и не е намерено.

Витор и семейството му все още смятат, че Присцила е жива, а бившият шампион на UFC в полутежка категория дори публикува отворени писма към сестра си в социалните мрежи.

Само две седмици след изчезването на сестра му той трябваше да се изправи в двубой за титлата с пионера в спорта Ранди Котур на UFC 46 в Лас Вегас. Въпреки предложението на Дейна Уайт да се откаже от двубоя, той влиза в битка. „The Phenom“ побеждава с технически нокаут, а след края на срещата облича тениска с лика на сестра му и надпис „Върни се, Присцила!“.

 

 

Преди последния му двубой в UFC срещу Лиото Мачида на 12-ти май, 2018 г. Витор е бил шокиран с неочаквано признание на летището преди да отлети за Рио де Жанейро. Непознат човек се е доближил към него и е казал:

„Знам кой уби сестра ти. Бях с него в затвора, току що излязох. Познавам го, Витор“

Боецът се възпротивил на казаното и предпочел да се оттегли от ситуацията, но разказва, че болката, която носи в себе си се засилила още повече в този момент. Единственият начин по който бившият шампион се справя с болката е споделянето и. Вижте емоционалното интервю на Белфорт тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".