Начало ММА Блейдс доминира Волков и мечтае за титлата
0

Блейдс доминира Волков и мечтае за титлата

Блейдс доминира Волков и мечтае за титлата
0

Къртис Блейдс записа победа с единодушно съдийско решение над Александър Волков в главната битка на UFC on ESPN 11. 

Американецът доминираше съперника си през по-голямата част от битката, като разчиташе предимно на събарянията си и играта на земя. Той отбеляза 14 събаряния в рамките на пет рунда.

Блейдс пренесе боя на земята още в първите 10 секунди на битката. В партер той нанасяше силни удари на Волков, който отчаяно се опитваше да се изправи, но така и не можа да вземе превес в битката. През втория рунд Къртис показа и отличен страйкинг в стойка. Той нанесе няколко силни удара с лакти, които разклатиха руснака.

В последните десет минути темпото на битката спадна драстично, тъй като борбата на Блейдс умори и двамата бойци. В четвъртата част главният рефер Хърб Дийн изправи състезателите поради пасивност на земята и Волков използва тази възможност, за да нанесе серия от удари и да разкървави Блейдс. Въпреки тези удари, Къртис продължи да разчита на събарянията си и грабна победата, благодарение на страхотната си тактика за този двубой.

„Уморен съм. Волков е много по-труден за събаряне отколкото си мислех. Силен е. Винаги е хубаво да знаеш, че можеш да изиграеш 25 минути. Щаслив съм. Сега съм по-близо до мач за титлата„, заяви Блейдс след края на битката.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".
Close