Начало ММА Българин ще дебютира в Brave FC

Българин ще дебютира в Brave FC

Българин ще дебютира в Brave FC
0

Българският боец Димитър Костов ще дебютира в „Brave FC“.

Нашенецът, който е настоящ шампион на „GMC“ (German MMA Championship) в категория „муха“, ще направи своя първи сблъсък за най-голямата ММА компания от Близкия изток. Това ще се случи на 1 октомври в подглавната битка на събитието „Brave FC 43“, а негов съперник ще бъде Касум Касумов. Срещата ще бъде в категория „петел“.

26-годишният Касумов има баланс от 11 успеха и 1 поражение в ММА. Той е спечелил 9 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 6 след събмишън). Дагестанският боец се намира в серия от 2 поредни победи. В последния си сблъсък, той надделя над Рени Сааде със събмишън във втория рунд на събитието „Brave CF 29“.

Димитър Костов трябваше влезе в клетката през април, в сблъсък за титлата при 61-килограмовите в „GMC“ срещу Богдан Чередниченко, но галата не се проведе поради пандемията от коронавирус.

Припомняме, че Костов за последно защити титлата си на шампион в категория „муха“ в German MMA Championship през октомври. Това бе 11-та победа за българина, като той има и 6 загуби в кариерата си. Богдан Череднинченко е с баланс от 2 успеха и 3 поражения до момента в ММА.

Димитър Костов живее и тренира в Хамбург като дебютира в ММА през 2012 година.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.