Начало ММА Братът на Фигерейдо иска да докаже, че заслужава да е в UFC
0

Братът на Фигерейдо иска да докаже, че заслужава да е в UFC

Братът на Фигерейдо иска да докаже, че заслужава да е в UFC
0

Братът на шампиона в категория „муха“ Дейвисон Фигерейдо, Франциско Фигерейдо, е готов да покаже, че заслужава да е в UFC. Той ще дебютира за организацията тази вечер (20.01) на събитието UFC Fight Island 8. Бразилецът ще премери сили с Джером Ривера.

„Никога не съм искал да съм в UFC заради брат ми, а защото заслужавам да съм тук. Искам да го докажа и на другите. Ще покажа, че си заслужава да ме има в UFC. Всички трябва да са нащрек, защото влизам в играта, за да приключа всеки един боец“, заяви Франциско пред mmafighting.com.

Франциско ще се състезава в дивизията на брат му. Той е малко по-висок от Дейвисон, но споделя, че редуцирането на теглото му до 57 килограма не представлява проблем за него.

„За да стигнат до Дейвисон, трябва да минат първо през мен“, заканва се Франциско на другите бойци в дивизията.

Франциско е на 31 години и е бивш шампион на бразилската верига „Jungle Fight“. В кариерата си има 11 победи и 3 загуби. Той е бил на път да се оттегли от спорта, когато получава контузия в рамото през 2018-та. Боецът решава да „легне под ножа“ и след успешна интервенция той дава ново начало на криерата си. Печели титлата на „Jungle Fight“ и допуска само една загуба след това.

За дебюта си срещу Джером Ривера той гарантира, че битката няма да стигне до последния гонг.

„Той е висок, движи се добре и има събмишъни. Вълнувам се да се бия с него. Мисля, че ще е добър двубой и ще го приключа в първия или втория рунд“, категоричен е Франциско.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.