Начало ММА Брутален нокаут за Чандлър срещу Фъргюсън на UFC 274 (ВИДЕО)

Брутален нокаут за Чандлър срещу Фъргюсън на UFC 274 (ВИДЕО)

Брутален нокаут за Чандлър срещу Фъргюсън на UFC 274 (ВИДЕО)
0

С брутален нокаут Майкъл Чандлър (23-7) победи ветерана Тони Фъргюсън (25-7) в битка от леката категория на UFC 274. Бившият шампион на „Белатор“ постигна важен успех след серията си от две поредни загуби и 688 дни без победа. За 38-годишият Тони това е четвърто поредно поражение.

Началото на срещата започна под бурните аплодисменти и възгласи за 38-годишвия Фъргюсън. Играта бе в стойка, като Фъргюсън разчиташе предимно на работа с ръце. След един двоен удар – ляво кроше и ляв прав, той успя да прати противника си в нокдаун след 70 секунди от началния сигнал. 36-годишният Чандлър успя бързо да се изправи и потърси атаката, но Тони му отговаряше подобаващо.

Срещата премина на земя, след като Чандлър влезе остро в краката на Тони и го събори за първия си тейкдаун. Фъргюсън вкара в действие лактите и краката си. Чандлър отново оцеля и дори успя да се върне в битката. Фъргюсън опита триъгълник, а след това да се изправи, но Чандлър го притиснал добре.

Вторият рунд започна отново с игра в стойка и в средата на октагона. Дясното око на Чандлър изглеждаше много подуто, но това не се оказа проблем. Брутален преден кик матира опонента му само след 15 секунди от началната сирена.

Нокаутът му бе феноменален, а лекарски екип мигновено влезе в клетката да окаже помощ на американския боец.

След срещата Чандлър предизвика Гейджи или Оливейра за титлата в дивизията, но отправи покана и към Конър Макгрегър.