Начало ММА Дебютантът Аслан и Туркалж предложиха „Боят на вечерта“ в Атлантик Сити

Дебютантът Аслан и Туркалж предложиха „Боят на вечерта“ в Атлантик Сити

Дебютантът Аслан и Туркалж предложиха „Боят на вечерта“ в Атлантик Сити
0

Ибо Аслан (13:1) едва ли можеше да си направи по-добра реклама от тази, която си спретна в съперничеството с Антон Туркалж (8:4) в Атлантик Сити. Турчинът дебютира официално за UFC с нокаут в третия рунд на далеч по-опитния във веригата швед.

Първият рунд отиде в актива на Туркалж с оглед повечето точни удари, които нанесе, но след това бавно започна да губи контрол върху срещата и това го накара да предприема повече рискове.

Щетите по лицата на двамата заблуждават, че Аслан бе в губеща позиция, защото той се адаптира добре към стила на игра на своя съперник и в средата на третата част се възползва от поредна негова грешка, за да пласира мощен десен овърхенд в челото, който прати Антон на земята, а погледът му започна да блуждае. Решението на съдията в октагона бе напълно правилно, защото спести на Туркалж още няколко подобни бомби, които щяха допълнително да съкратят кариерата му.

Ибо Аслан се представи пред UFC семейството на Contender сериите през миналото лято, за да докаже, че е истински майстор на нокаута. Сега той може да се похвали с 13 от 13 преждевременни победи, макар единствената му загуба да датира от август 2020 г. именно срещу Антон Туркалж. Тогава той се предаде от „риър-нейкед-чоука“ му във втория рунд от срещата им на територията на Brave FC.

Двамата днес си заработиха по допълнителни $50 хил. към хонорара, защото предложиха „Битката на вечерта“, макар и да бяха част от подгряващите срещи.