Начало ММА Дейна Уайт недоволен от съдиите на UFC 247

Дейна Уайт недоволен от съдиите на UFC 247

Дейна Уайт недоволен от съдиите на UFC 247
0

Повечето пъти след събитие президентът на UFC – Дейна Уайт е в добро настроение.

Не такъв бе случаят обаче след UFC 247, което ще остане в историята с някои много странни решения и действия на съдиите край Октагона.

Embed from Getty Images

Главното събитие на вечерта противопостави Джон Джоунс срещу Доминик Рейес, като според мнозина последният трябваше да спечели мача. Не така обаче мислеха съдиите, които след изиграването на пълните 5 рунда дадоха победата на Джоунс с единодушно решение (48-47, 48-47 и 49 – 46).

Непобеденият вчера Рейес изигра силен мач и след края му голям част от наблюдавалите срещата очакваха да има нов шампион, но това не се случи.

Ето какво каза по темата Уайт:

„Преди петият рунд резултатът в моята карта бе 3-1 за Рейес“, заяви президентът на организацията.

„Мислех си, че Рейес ще спечели. Един от бившите ни мачмейкъри – Джо Силва, ги видя като равен. Други пък видяха победа за Джоунс. Абсолютно троен мач, но в крайна сметка важно е само и единствено решението на съдиите. Не какво мисля аз или другите.

„Като цяло съдийството тази вечер не бе на ниво. Един от съдиите даде първия рунд на Тревин Гилс, а Джеймс Краус напълно го доминираше. Как става това? Това е същият съдия, който даде 4 рунда за Джон Джоунс. Същият човек, който отсъди три рунда за Андре Еуел, а в третия рунд той бе тотално надигран.

Embed from Getty Images

„Съдиите биват назначавани от Атлетическата комисия на определн щат, не от нас.

Проблемът с Тексас е, че те имат прекалено малко опит. Решения като тази вечер не могат да се повтарят и затова трябва да работим в тази насока“, сподели Уайт преди да напусне пресконференцията.