Начало ММА Дейна Уайт: Никога не бих проявил подобно неуважение към Стипе Миочич

Дейна Уайт: Никога не бих проявил подобно неуважение към Стипе Миочич

Дейна Уайт: Никога не бих проявил подобно неуважение към Стипе Миочич
0

Стипе Миочич несъмнено е изключително огорчен от провалената му битка с Джон Джоунс, след като шампионът в тежка категория се контузи тежко по време на тренировка. Дейна Уайт междувременно побърза да обяви подмяна на основното събитие на UFC 295, като издигна срещата между Жири Прохазка и Алекс Перейра за пояса при полутежките в №1. А току преди тях ще видим сблъсък между Сергей Павлович и Том Аспинал за междинната титла в тежка. Мнозина се зачудиха, защо не предложи тази позиция на Стипе, след като така или иначе е готов за бой. Изпълнителният директор на UFC заяви, че няма как да прояви подобно неуважение към една от най-големите си звезди.

Стипе няма да се бие за междинната титла. Джоунс каза, че иска да се бие със Стипе, а аз му го гарантирах. Да му се обадя и да го моля да се бие за междинния пояс, би било крайно неуважително. Това е двубой между две легенди. За наследство. Двама от най-великите, които някога са го правели“, каза Уайт, цитиран от MMA Junkie.

С оглед предстоящата операция на „Боунс“ рискът никога да не го видим срещу бившия №1 в дивизията става доста голям, тъй като лечението ще отнеме поне 8 месеца. При това без да включваме нов лагер и подготовка за битката. Миочич вече е на 41 години и тъй като няма да го видим в друг двубой, той ще е прекарал цели 3 години извън октагона.