Начало ММА Дрю Добър: Победа над Махачев ще докаже, че съм готов за титлата
0

Дрю Добър: Победа над Махачев ще докаже, че съм готов за титлата

Дрю Добър: Победа над Махачев ще докаже, че съм готов за титлата
0

Дрю Добър е решен да докаже, че е готов да бъде шампион в UFC още в следващата си битка. Американецът ще се изправи срещу Ислам Махачев на събитието UFC 259, което ще се проведе на 6-и март. Добър твърди, че може да мери сили с най-добрите при 70-килограмовите и иска да го докаже в битката с руснака.

„Всеки си мисли, че Махачев е следващия шампион. Той е супер талантлив и има много оръжия в арсенала си. Това е тест за мен. Трябва да докажа, че ако мина през него, съм готов за титлата. Махачев има много фенове и това е още една причина да искам да се бия с него. Искам да се бия с Чандлър, Порие и всички други големи имена. Трябва да започна от някъде и победа над Ислам ще ми отвори много врати“

Добър спечели шест от последните си седем двубоя, като в три от тях записа нокаути. Единствената му загуба в тези седем битки бе нанесена от Бенеил Дариуш. Добър бе отказан със събмишън. Той твърди, че това поражение е било повратна точка в кариерата му.

„Хората няма да ме виждат като сериозен боец, ако не покажа силна игра на земя, или поне добра защита на земята. Мисля, че съм много задобрял след последната ми загуба. Подобрихме много неща с треньорите ми и вече не съм просто страйкър. Мога да се боря и да играя Бразилско джу джицу“

За предстоящата си битка след по-малко от месец Дрю Добър твърди, че не очаква определен стил на игра от намиращия се в серия от шест поредни победи Махачев.

„Ислам не се е бил от година и половина, така че кой знае над какво работи. Ще е глупаво, ако си мисля, че това е двубой между просто „страйкър“ и просто „граплър“. Може да иска да разменя удари с мен и да ме нокаутира, затова трябва да се подготвя по най-добрия начин за всеки аспект на спорта“, завърши Добър.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".