Начало ММА Дъстин Порие призна, че кариерата му е към своя край

Дъстин Порие призна, че кариерата му е към своя край

Дъстин Порие призна, че кариерата му е към своя край
0

Дъстин Порие (29:8) Несъмнено се превърна в една от най-големите фигури в историята на UFC, но ето, че и неговото време в октагона е към своя край. В навечерието на срещата си с Беноа Сен Дени в Маями той разкрива пред ESPN, че съвсем скоро планира да свали ръкавиците.

Не мога да продължавам с това вечно. Семейството ми има нужда от мен. Всеки път, когато влизам в октагона, парче от мен остава завинаги там“, каза „Диаманта“.

Порие стигна до титлата в лека категория през април 2019 г., но няколко месеца по-късно я загуби от Хабиб Нурмагомедов. Той опита да си я върне през декември 2021 г., но тогава Чарлс Оливейра успя да я задържи в свое притежание.

Дъстин е един от онези бойци, които могат да се похвалят, че са мерили сили с почти всички звезди на своето поколение. Във визитката си той има мачове с Боби Грийн, Майкъл Джонсън, Джим Милър, Еди Алварез, Антъни Петис, Джъстин Гейджи, Майкъл Чандлър и на два пъти нокаутира Конър МакГрегър, като при последната им среща ирландецът едва не бе пенсиониран след ужасното счупване на крака през лятото на 2021 г.

В нощта на 9 срещу 10 март Дъстин Порие ще потърси победа №30 в кариерата си в подглавното събитие на UFC 299 срещу Беноа Сен Дени.