Начало ММА Фигейредо си върна пояса от Морено след нови пет зашеметяващи рунда

Фигейредо си върна пояса от Морено след нови пет зашеметяващи рунда

Фигейредо си върна пояса от Морено след нови пет зашеметяващи рунда
0

Дейвесон Фигейредо отново е шампион на UFC в категория „муха“. Бразилецът си върна пояса от Брандън Морено след петрундов екшън в третия мач помежду им. Така те вече са 1-1-1.

Двамата стигнаха до съдийско решение в полза на „Бога на войната“ (3х 48-47) в подглавното събитие на UFC 270, провело се в Лос Анджелис.

Сблъсъкът получи приза за най-добър на вечерта и донесе бонуси по 50 хиляди щатски долара от Дейна Уайт.

Ето как се разви битката:

Морено започна по-уверено. Мексиканецът пласира ляв прав в главата на съперника и го притисна на клетката, под бурните викове от сънародниците си в залата. Фигейредо обаче успя да го обърне и влязоха в патова ситуация без никой да предприема нищо повече от минута. След нея клинчът беше разкъсан и бойците заеха центъра на октагона.

Претендентът инвестираше в лоу кикове, докато Морено търсеше главата. Минута преди края на първия рунд шампионът добре парира два опита на съперника да пренесе играта на земя. След това заби лоу кик със завъртане и продължи да бъде разнообразен.

Двамата си размениха по няколко кика в началото на втората част. Морено се опита да вземе гърба на съперника, но бразилецът бързо се изплъзна. Брандън заби добър ляв ъперкът в главата на бразилеца. „Бога на войната“ продължаваше да търси лоу кикове, вкара и добри удари в тялото в средата на втория рунд. Последваха ъперкът и ляво кроше от шампиона, който започна да печели размените. Последната минута предложи страховити размени с крошета и прави, които бяха с една идея в полза на Морено. Забеляза се и кръв по лицето на претендента.

Фигейредо успя да прихване съперника до клетката, но мексиканецът се измъкна от напечената ситуация в началото на рунд №3. Претендентът вкара страховито ляво кроше и Морено се превъртя на пода, но веднага успя да върне на свой ред два леви и разклати Дейвесон. Мексиканецът продължи да нанизва попадения, а бразелецът го изненада и го прати за секунда на пода с лоу кик. Две минути до края на третия рунд Брандън отново разклати „Бога на войната“ със страйкинг умения, а последният се усмихна нервно. Шампионът вече натрупа много значими попадения в заключителните секунди, а три преди сирената Фигейредо записа нов нокдаун със страховито кроше – след това тръгна за гилотина, но частта свърши.

Мексиканският боец използва първата минута от четвъртия рунд да възстанови. В частта двамата повече се дебнеха и размените бяха равностойни.

Тейкдаун за Морено в самото начало на последния рунд. Фигейредо обаче лесно успя да се изправи, пропусната възможност за мексиканеца. Шампионът пласира чисто ляво кроше, след като преди това размени ляв прав за лоу кик. В средата на частта „Бога на войната“ вкара мощно дясно кроше и прати в нокдаун съперника.

Бързо обаче поредният обрат беше факт и Морено на свой ред пласира мощно кроше. Последните 20 секунди двамата влязоха „всичко или нищо“ и си размениха около 20 удара! Сирената ги спря и победата остана в ръцете на съдиите.

Срещата беше много близка – мексиканецът отправи повече удари, а тези на бразилеца бяха по-мощни.

Вече се заговори за четвърта битка, а Дейвесон Фигейредо сам предложи тя да се проведе в Мексико.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.