Начало ММА Фьодор проговори за битките на Саша Емеляненко: Безумие, престъпно е да се позволява на човек в такова състояние да се бие

Фьодор проговори за битките на Саша Емеляненко: Безумие, престъпно е да се позволява на човек в такова състояние да се бие

Фьодор проговори за битките на Саша Емеляненко: Безумие, престъпно е да се позволява на човек в такова състояние да се бие
0

Преди много години Александър Емеляненко беше обещаващ боез със сериозен ударен потенциал. Той се би в Япония заедно с брат си Фьодор и постигна добри резултати. Саша успя дори да се добере до мач с легендата Мирко „Кро Коп“ Филипович. Някъде по пътя обаче нещата се объркаха. Фриволният характер на Александър, залитанията му към алкохола, конфликтите, престъпленията и отказът му да бъде дисциплиниран доведоха дотам, че от познатия на всички боец в миналото не е останало много.

Днес Александър излиза срещу анонимници, влогъри, известни хора от Русия, които нямат нищо общо с ММА и изглежда отчайващо – кондиционно и технически. Боецът не просто няма потенциал да се бие, той се затруднява да направи дори основни неща, свързани с един истински спортен сблъсък. Видимо, Саша не е в добро физическо състояние и най-вероятно дори не излиза трезвен по време на битките си. Брат му – митичното име за смесените бойни изкуства Фьодор Емеляненко е в конфликт с него и не си говорят от години. Но той не е сляп за случващото се със Саша и наскоро коментира пред руски медии това, което всички са видяли.

„Как да помогна на Александър ? Вие му помогнете! Да му кажа: „Саша, не пий ?“ Виждате колко хора са около него, убеждават го, но въпреки това той излиза по начина, по който го виждате всички. Малко хора го подкрепят. Александър направи избор. Докато той не осъзнае грешката на този избор и не му обърне гръб, не виждам причина да говоря с него за каквото и да било“, коментира Фьодор. 

„Последният император“ допълва, че всеки разумен човек ще види ясно тежката ситуация, в която е изпаднал брат му и ще разбере до какво състояние се е докарал. Самият Фьодор признава, че се опитва да живее напълно различен живот от този на брат си, приема съвети от духовници, следва повика на съвестта си и стои настрани от подобни опасни залитания. Емеляненко обръща внимание на факта, че в Русия има хора, които позволяват на брат му да излиза във видимо нетрезво състояние на ринга, което може да бъде изключително рисковано.

„Това трябва да се забрани. Те могат да кажат всичко, като например, че лекарите са му позволили. Покажете тези лекари. Престъпно е да се позволи на човек да се бие в такова състояние. Имаме изисквания като спортисти. Има тестове за алкохол. Безумие е атлети да си позволят да отидат дрогирани или пияни на работа. Това е работа на Александър. Не бива така„, споделя още бившият боец.

Двамата са в дългогодишен конфликт. Саша направи опит да промени посоката на кариерата си и се премести да тренира в Чечня в отбора, който е спонсориран лично от президента Рамзан Кадиров. Там той съумя да подобри значително своята кондиция и нещата изглеждаха обещаващи, докато не дойде ден, в който руснакът отново посегна към чашката и вредните навици. Фьодор изглежда е готов на стъпка към брат си, само ако Александър осъзнае проблемът е започне да работи върху него. Индикации за това обаче все още не идват, а близки до него хора дори заявяват, че той е готов да влиза в битки всеки месец, срещу когото и да е, защото „хората го обичат“. Огромно разочарование, което петни както неговото бойно минало, така и уважаваното име Емеляненко. Всички се надяваме на друг развой.