Начало ММА Големият победител в Бразилия благодари на Франки Едгар и Еди Алварез
0

Големият победител в Бразилия благодари на Франки Едгар и Еди Алварез

Големият победител в Бразилия благодари на Франки Едгар и Еди Алварез
0

Бившият шампион на World Series of Fighting Марлон Мораеш отказа Рафаел Ашункао с гилотина в първия рунд на бойната гала вечер UFC Fight Night 144 в Бразилия по-рано тази сутрин. С тази победа в първия рунд той отмъсти на сънародника си за загубата със съдийско решение в първия двубой между двама им. Това е 17-та победа в 18-ти двубой за Мораеш.

„Първо бих искал нов договор. Искам да подпиша и да се бия за титла. Време е, готов съм. Не мога да чакам повече. Знам, че ще спечеля двубоя.“, така бразилецът заяви желанието си да се бие с настоящия шампион Ти Джей Дилашоу.

Мораеш разказва, че тренировъчният му партньор и бивш шампион на UFC Франки Едгар му е помогнал в трудната седмица преди битката.

„Вторни и сряда не можех да спя. Не исках да се предам. Не исках да казвам на организацията, защото щяха да ме пратят на доктор и така да не успея да вляза в категория. Трябваше да говоря с с някого, който би се сбил и със счупена ръка. Повиках Франки и му казах, че съм болен. Той ми препоръча да пия чай и да продължавам със свалянето. Пих доста течности. Свалих 4 килограма за два дни.“, споделя боецът от категория петел.

Едгар не е единственият колега, който помогнал на Марлон. Той споделя, че Еди Алварез също му дал насоки как да спечели двубоя.

„Тактиката беше този път да го атакувам повече и да пускам повече удари. Тренировъчният ми партньор Еди Алварез ми сподели, че е гледал много мачове на Рафаел и сподели с мен, че съперникът ми ме удрял най-често, когато атакувам. Това ме накара да променя някои неща в играта си. Дадох му да се приближи малко и когато го ударих с дясното кроше, беше началото на края.“

Източник: MMAfighting.com

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.