Начало ММА Голямата стъпка подписа с компанията на Хабиб

Голямата стъпка подписа с компанията на Хабиб

Голямата стъпка подписа с компанията на Хабиб
0

Антонио „Big Foot“ Силва вече е част от ММА компанията на Хабиб Нурмагомедов – Eagle Fighting Championship – EFC. 42-годишният исполин дори получи първи противник. Това ще бъде 36-годишният скандаен суринамски боец Тайрън Спонг. Той няма загуба в ММА (2-0), а преди това спечели 14 срещи от 14 в бокса, но неговата най-голяма сила е кикбокса.

Спонг е бивш шампион на GLORY в категория до 95 кг като има над 115 срещи, от които е записал повече от 70 нокаута и едва 7 загуби.

Антонио Силва, от своя страна, е с баланс от 19 победи, 1 равенство и 13 загуби в ММА. Той е бивш шампион в тежка категория на EliteXC, световен шампион в тежка категория на Cage Rage и шампион в супер тежка категория в Cage Warriors. Силва има победи в кариерата си над бившия шампион на UFC – Андрей Арловски, над Фьодор Емелианенко, над Алистър Овърийм.

От 2013 година насам, обаче той е спечелил едва един двубой от 11 срещи като се намира в серия от 6 поредни поражения. Тя стартира в UFC на 14 ноември 2015 с нокаут в първия рунд от Марк Хънт. За последно Силва падна от французина Куентин Домингос с технически нокаут във втория рунд на събитие на сръбската ММА верига – Megdan Fighting на 13 юни.