Начало ММА GSP определи Искам Махачев като номер едно в “pound-for-pound“ в момента

GSP определи Искам Махачев като номер едно в “pound-for-pound“ в момента

GSP определи Искам Махачев като номер едно в “pound-for-pound“ в момента
0

Членът на Залата на славата на UFC Джордж Сент Пиер е последното високопоставено име, което подкрепя Ислам Махачев като най-добрия боец в класацията „pound-for-pound“ поставяйки го пред Джон Джоунс.

След като Махачев (25-1 MMA, 14-1 UFC) регистрира третата си поредна защита на титлата в лека категория с победа в петия рунд над Дъстин Порие на UFC 302 този месец, главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт разпали дискусията за “pound-for-pound“ , когато окончателно определи Джоунс за №1.

Коментарите на Уайт предизвикаха бурни дебати в ММА общността и сега бившият шампион на UFC в полусредна и средна категория Ст-Пиер сподели своето мнение.

„Смятам, че в момента той е най-добрият в момента“, заяви Ст-Пиер пред треньора Фирас Захаби в канала на Tristar Gym в YouTube.“ Заради последните му няколко представяния. Просто невероятно. Невероятна демонстрация и на сърце, защото той имаше лоша рана на челото и Порие му даде трудна битка. Избута темпото до ръба и мисля, че този бой ще направи Махачев още по-добър. Това са битките, които те карат да израстваш.“