Начало ММА Йенджейчик с принудителна почивка от 60 дни

Йенджейчик с принудителна почивка от 60 дни

Йенджейчик с принудителна почивка от 60 дни
0

Бившата шампионка на UFC в категория сламка – Йоанна Йенджейчик, получи два месеца медицинско наказание след бруталната си битка с Вейли Жан на UFC 248.

Двете състезателки буквално участваха в един от най-грандиозните женски ММА мачове, пласирайки общо над 500 удара за 25 минути. Срещата очаквано беше определена за „Мач на вечерта“, а още след края на първия рунд лицата на двете дами бяха подути.

Победителката от срещата също ще трябва да почива до 7-ми май, като на двете им е забранено да участват в спаринг до 22-ри април.

На другия полюс са нещата при победителя от главното събитие – Израел Адесаня. Новозеландския шампион в средна категория победи Йоел Ромеро чрез единодушно съдийско решение, но двубоят им ще остане в историята като едно от най-скучните спортни мероприятия.

Двамата не си нанесоха почти никаква щета, но въпреки това на Адесаня му е наложена почивка чак до септември. Шампионът ще трябва да показва рентгенови снимки на двата си крака и доктор реши, че всичко е наред, той ще може да се бие след 7-ми април.

Йоел Ромеро пък може да влезе в Октагона още утре, защото не му е наложена никаква почивка.