Начало Видео Как един чеченец разплака Хабиб Нурмагомедов (ВИДЕО)

Как един чеченец разплака Хабиб Нурмагомедов (ВИДЕО)

Как един чеченец разплака Хабиб Нурмагомедов (ВИДЕО)
0

Хабиб Нурмагомедов е едно от най-големите имена в света на бойните спортове. Той е шампион на UFC в лека категория и е без поражение вече 28 мача. Досега никой не е успявал да направи толкова дълга серия без нито една загуба в този спорт на най-високо ниво. „Орела” се смята за непобедим, но всъщност има една загуба и то след като е започнал професионалните си двубои.

Битката се състои преди 10 години на руското първенство по бойно самбо. Нурмагомедов се изправя на финала срещу представителя на Чечня Магомед Ибрагимов. Двубоят е изключително равностоен и завърша с равенство. Налага се допълнителен рунд, а накрая съдиите присъждат победата на Ибрагимов. В мига, в който ръката на представителя на Чечня е вдигната, Хабиб пада на земята и започва да плаче неудържимо.

Интересното е, че Ибрагимов не е чеченец, а дагестанец и е ученик на бащата на Хабиб – Абдулманап. Той обаче не намира място в тима на Дагестан за първенството и се състезава за Чечня. Според Абдулманап Магомед е бил изключително талантлив, но след като печели титлата се оттегля от спорта. Връща се три години по-късно, но вече няма същата сила и успехи.

В същото време загубата амбицира Хабиб, който тренира цяла година още по-упорито и на следващото първенство печели титлата.

Ето последното поражение на Хабиб Нурмагомедов в професионалния спорт: