Начало ММА Как се готвят в изолация съдиите по ММА?
0

Как се готвят в изолация съдиите по ММА?

Как се готвят в изолация съдиите по ММА?
0

В ситуация на домашна изолация заради разпространението на коронавируса, съдиите по ММА не спират да работят върху своята наблюдателност.

Част от рабитрите на Асоциацията на боксовите комисии и бойни спортове (АВС) се опитват да не губят рефлекси и да развиват усета си за ситуациите. Щатската атлетическа комисия на Калифорния организира редовни дигитални обучителни сесии, които се провеждат поне два пъти седмично, за съдии, които искат да усъвършенстват уменията си.

Ветеранът в областта Джон Маккарти води семинарите, а Патриша Блексток пуска записи на исторически или скорошни двубои, които съдиите да обсъждат. Обучението преминава в разговори какъв е трябвало да бъде крайният резултат и защо, като участниците обсъждат видяното и аргументират позициите си.

Такъв пример беше сблъсъкът между Джон Джоунс и Доминик Рейес от UFC 247 през февруари. Тогава „Боунс“ защити титлата си в лека тежка категория с единодушно решение, но много хора останаха с впечатлението, че това не е правилният изход от двубоя. Това мнение беше потвърдено и от оценките на реферите по време на видео семинара, като всички единодушно се съгласиха, че Рейес е спечелил мача. Любопитното е, че участие точно в този семинар не взеха Крис Лий, Маркъс Росалс и Джо Солис, които бяха арбитри на двубоя.