Начало ММА Казахстан ще събира 40 000 на турнир от UFC
0

Казахстан ще събира 40 000 на турнир от UFC

Казахстан ще събира 40 000 на турнир от UFC
0

Казахстан може да събере 40 000 души на галавечер на UFC. Това обяви мениджърът на Питър Ян – Саят Абдрахманов. Боецът му се готви за мач с Марлон Мораес, но все още не се знае къде ще се проведе той.

„Питър подписа договор за битката на 13 юни, но няма място, но което ще се проведе. Вярвам, че това не е моментът за обявяване. Но от мои източници знам, че този турнир е бил планиран. Сега цялото шоу е под въпрос. Надяваме се на двубой в пет рунда и да бъде главен на вечерта. За Ян е по-добре да се бие в дълги мачове, показва се по-добре в тях. Удобно му е да се бие в такива мачове срещу съперници като Мораес или Стърлинг“, започна Саят.

„Добре познавам ситуацията в Казахстан, семейството ми е там. Сега има около 37 случая в градовете Алмати и Астана. Следващият месец градовете ще бъдат под карантина. Никой не може да излезе от тях или да влезе в тях. Правителството контролира ситуацията.

Все още ми е трудно да повярвам, че UFC най-накрая иска да бъде в Казахстан. Човек обаче не може да бъде сигурен в настоящата ситуация. Но ако турнирът се проведе, тогава това ще бъде грандиозен. Имаме големи арени и лесно можем да съберем 30-40 хиляди зрители. Казахстан е много нетърпелив да подкрепи този спорт“, допълни Абдрахманов.