Начало ММА Кейн Веласкес: Миочич е опасен в много аспекти за Джон Джоунс

Кейн Веласкес: Миочич е опасен в много аспекти за Джон Джоунс

Кейн Веласкес: Миочич е опасен в много аспекти за Джон Джоунс
0

Стипе Миочич ще получи своя звезден шанс да напише славна страница в историята на смесените бойни изкуства по време на UFC 295.

Легендата Джон Джоунс направи дългоочаквания си дебют в тежката категория на организацията през март тази година и постигна експресна победа със задушаваща техника срещу Сирил Ган, след което започнаха спекулациите за неговото бъдеще. Очевидно Джоунс няма намерение да се бие до момента, в който брадата му побелее и по тази причина фенове и анализатори калкулират това, което ще се случи с него в близко бъдеще. Задаващият се двубой между американеца и коравия хърватин Стипе Миочич провокира въображение за това, което може да се случи. Реакция дойде и от бившия шампион в тежката категория на UFC Кейн Веласкес, който очаква страхотен двубой, но не накланя предварително везните в нито една от двете посоки.

Джоунс е най-великият за всички времена. Особено, когато говорим за полутежката. Очевидно е завършен боец със силна психика и най-голямото изпитание, което може да влезе в клетката. Винаги обаче има шанс за онзи тежък удар, който да наклони везните в другата посока. Винаги има тази вероятност„, коментира Веласкес пред ММАJunkie.

Според бившия носител на колана при тежките именно възможността за силен нокаутиращ удар, който да наруши нечия доминация, прави битките интересни и непредсказуеми.

Стипе, най-великият при тежките, без съмнение. Той носи опасности за Джон Джоунс в много аспекти. Очевидно фактите показват, че Джон ще се качи на върха и ще спечели, но винаги има онова „може би“, а Миочич е от онези момчета, които имат способността да материализират това „може би“ в такъв сблъсък„, допълва боецът.

UFC 285 и боят срещу Ган беше първото появяване на Джоунс в октагона през последните 3 години. Миочич също стоя дълго време извън клетката, като последният му мач беше през март 2021-а година срещу Франсис Нгану.