Начало ММА Ким и Ботельо се разбраха за сблъсък през май

Ким и Ботельо се разбраха за сблъсък през май

Ким и Ботельо се разбраха за сблъсък през май
0

Жи Йон Ким и Полиана Ботельо ще се изправят една срещу друга в октагона на събитието UFC Fight Night 191, което ще се проведе на 1 май 2021 година. Сблъскът ще бъде в категория „муха“.

Ким има баланс от 9 победи, 2 равенства и 3 загуби в ММА. Тя е спечелила 5 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 3 след събмишън). 31-годишната корейка нямаше поражение в клетката, преди да подпише с UFC през 2017 година. До онзи момент Ким беше с 6 успеха и 2 равенства. В дебюта си за най-известната ММА веирга в света, тя загуби от Луси Пудилова на 17 юни 2017 година. Последваха две победи с раздвоено решение – над Жустин Киш и Мелинда Фабиан. В последните си три срещи в октагона Ким записа само един успех и две поражения. На 29 юни 2020 година тя загуби от Алекса Грасо с единодушно съдийско решение на UFC Fight Night 175.

Полиана Ботельо е с баланс от 8 успеха и 3 поражения в ММА. Цели 6 срещи тя е спечелила преди финалния гонг (всичките с нокаут). Бразилката подписа с UFC през 2017 година като спечели първите си две срещи в октагона (Пърл Гонзалес и Сиюри Кондо), но в края на ноември Синтия Калвийо прекъсна серията от 5 поредни успеха на Ботельо, отказвайки я след събмишън в първия рунд. 32-годишната бразилка се завърна с успех още в следващия си сбъсък – срещу Лорън Мюлер, но в последния си двубой, провел се през октовмри 2020 година, тя загуби от Джилиън Робертсън с единодушно съдийско решение.