Начало ГОРЕЩО Конър с трогателен пост за Том Брейди: Най-голямата ирландска футболна легенда!

Конър с трогателен пост за Том Брейди: Най-голямата ирландска футболна легенда!

Конър с трогателен пост за Том Брейди: Най-голямата ирландска футболна легенда!
0

Бившият шампион на UFC в две тегловни категории Конър Макгрегър написа трогателен пост в социалните мрежи след новината, че 45-годишния куотърбек Том Брейди прекратява кариерата си.

Легендата обяви решението си чрез видео обръщение и уточни, че този път става въпрос завинаги, след като и миналата година се отказа, но 41 дни по-късно промени решението си и се завърна.

Няма по-добра ирландска футболна легенда! Знам, че ще продължите печелившата си серия в следващата глава. Здраве (б.р. – написано на келтски)!„, гласи постът на Макгрегър.

Припомняме, че Брейди е роден и израснал в САЩ, но има ирландски корени от страна на баща си.

Брейди игра в Националната футболна лига 23 сезона и е носител на 7 шампионски пръстена в Супербоул. Той е и петкратен носител на наградата за най-полезен играч в Супербоул и трикратен на сезона в НФЛ.

Брейди държи редица рекорди – за най-много подавания за тъчдаун в редовния сезон (649), най-много подавания за тъчдаун в Супербоул (88), най-много преодолени ярдове (89 214) и най-много победи в историята на НФЛ – 251!

Освен това нито един клуб в НФЛ няма толкова шампионски титли, колкото Брейди – Ню Ингланд Пейтриътс и Питсбърг Стийлърс са с по шест, а Сан Франсиско 49-ърс и Далас Каубойс са с по пет.

Брейди е шесткратен шампион с Пейтриътс (2001, 2003, 2004, 2014, 2016 и 2018 г.), като веднъж е печелил Супербоул с екипа на Тампа Бей Буканиърс през 2021-ва.