Начало ММА Контузия отново сложи край на главна битка на UFC
0

Контузия отново сложи край на главна битка на UFC

Контузия отново сложи край на главна битка на UFC
0

Дългоочакваният двубой между перспективните бойци в категория „перо“ на UFC Келвин Катар и Арнолд Алън завърши с нещастен инцидент. Катар и Алън оглавиха бойната карта UFC Vegas 63, която се проведе по-рано днес в Лас Вегас. За съжаление, Катар получи контузия в коляното още в първия рунд при опит за удар с коляно и във втората част загуби с ТКО осем секунди преди края на рунда.

Успехът е дванайсти пореден за Алън. Британецът има десет победи в десет двубоя в UFC.

Контузията се получи когато Катар се опита да скочи за „летящо“ коляно срещу Катар. При приземяването Катар започна да ходи странно и тромаво, което беше индикация за треньорите му и зрителите, че нещео не е наред.

Във втората част Катар почти не можеше да ходи след ритник на Алън в прасеца, което доведе до спиране на двубоя.

Алън не беше щастлив от развоя на събитията, но след битката поиска двубой за временния пояс в дивизията, ако шампионът Александър Волкановски се изправи срещу новия шампион в по-високата категория „лека“ Ислам Махачев.

Катар допуска трета загуба в четири двубоя. Боежът от Бостън записа победа над Джига Чикадзе в началото на 2020-а, но след това записа загуба от Джош Емет със спорно съдийско решение през юни.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".