Начало ММА Кори Андерсън втрещи със смразяващ разказ за здравето си (СНИМКИ)

Кори Андерсън втрещи със смразяващ разказ за здравето си (СНИМКИ)

Кори Андерсън втрещи със смразяващ разказ за здравето си (СНИМКИ)
0

Боецът от лека тежка категория на UFC – Кори Андерсън, показа и разказа през какво е преминал в последните 5 месеца.

За последно 30-годишният американец се би през февруари, когато Ян Блахович го нокаутира още в първия рунд. Оказа се, че няколко дни след това Андерсън е получил припадък и е трябвало да прекара 5 дни в спешно отделение.

„Продължението“ качи и снимки, които да документират тежките белези и травми, които е получил в следствие на влошеното си здравословно състояние.

21-ви февруари. Няколко дни след последният ми мач в UFC припаднах и си размазах лицето на чакъления път, по който се разхождах. Завърших в спешното, където в продължение на 5 дни ми правеха тестове на кръвта, за да разберат какво се е случило. Срещнах се с много доктори и почти всички ми казаха, че това е резултат на голямо сътресение и липса на храна и вода. Само един ми каза, че проблемът е в сърцето. Сърцето ми е спряло за кратко и това може да се повтори докато съм в клетката. Изражението ми моментално се промени. Ядосах се на всички останали доктори, защото бях много изплашен. Няколко пъти посещавах Университетската болница в Ню Йорк, където се подложих на две сложни операции на сърцето. Този ЕДИН доктор сложи край на кариерата ми, но на по-късен етап бях осведомен, че пак мога да се състезавам. Този понеделник напуснах болницата за последен път след последната процедура. В ръката си имах медицинско свидетелство, което ми позволява да се бия отново. „Поздравления г-н Андерсън, мога да ви пусна обратно към пребиването на хора„, ми каза докторът.

Атлетическата комисия на щата Ню Мексико не си свърши работата. Не ми направиха нужните изследвания и ме оставиха да се прибера вкъщи. И за това платих голяма цена. Последните 5 месеца ми дадоха време да пренаредя приоритетите си. Искам да дам един съвет на другите бойци, които също като мен се бият без да мислят особено много за последствията: грижете се за себе си, особено ако сте получили тежки удари в главата. Без значение дали е спаринг или мач. Почивайте толкова, колкото е нужно. Ползвайте главата си, докато все още има нещо в нея.“

Its been a long road back.. BUT never the less we are back!….Feb 21st following my last fight I blacked out and…

Публикувахте от Corey Anderson в Понеделник, 27 юли 2020 г.