Начало ММА Кормие: Ако не е Леснър, ще е Миочич

Кормие: Ако не е Леснър, ще е Миочич

Кормие: Ако не е Леснър, ще е Миочич
3

Шампионът на UFC в тежка категория – Даниел Кормие (22-1-0), отдавна сподели, че планира да се откаже от професионалния спорт, когато навърши 40-годишна възраст (20.03.2019 г.)

През миналата година „DC“ записа три победи в три мача и се превърна в първия боец, който едновременно е бил шампион в лека тежка и тежка категория.

След като преди няколко дни самият Дейна Уайт заяви, че според него Кормие има не повече от два-три мача, всички започнаха да се питат „Какво следва за „DC“, а отговорът е, че дори самият той още не знае.

„Имах намерения да съм приключил с тази цялата работа. Напоследък получих и контузии, които малко или много ме дърпат назад. Бих искал в момента да тренирам и да се подготвям, но се случиха разни работи, които за момента не ми позволяват. Дейна каза, че имам сили за още две-три срещи и истината е, че е прав. Все още го мога. Та преди няколко месеца станах шампион в тежката категория, не е като да залязвам,“ сподели 39-годишният американец.

Откакто Кормие победи Миочич през лятото на 2018 г., планът за неговия прощален мач е супер сблъсък с Брок Леснър, но самият „DC“ призна в интервю от понеделник, че за него няма проблем да направи втори мач с американеца от хърватски произход.

„Все още нищо не се знае за срещата с Брок Леснър. Хората постоянно ми говорят неща от рода „Не искаш да се биеш с Джон Джоунс, но искаш да излезеш с Леснър?“

Истината е, че хората не знаят колко много неща трябва да се случат от гледна точка на тестването преди мач като този. На първо време на Брок трябва да му бъде позволено да се бие и в момента той работи по този въпрос.

Ако в деня на сблъсъка той е чист, защо да не се бием? Ако пък не пожелае, ще е редно да изляза срещу Стипе Миочич. Отдавна го казах – ако не е Брок, искам Стипе. Той заслужава такъв мач. Отново ще бъде победен, но поне ще съм му дал реванш“, заяви „DC“.