Начало ММА Кралицата на спорта

Кралицата на спорта

Кралицата на спорта
0

Днес своят 32-ри рожден ден празнува Ронда Раузи. Сензацията в бойните спортове често предизвиква полюсови реакции с действията си. За едни тя е супер атлет и пример за подражание.

Други я упрекват за избора да премине в кеча.

Едно е сигурно – американката се радва на страхотни успехи с каквото и да се захване. Тя спечели бронзов медал на олимпийския турнир по джудо по време на Игрите в Пекин 2008. Грабна сребро на Световното първенство по джудо година по-рано.

Записа името си със „златни“ букви в историята на UFC.

Постигна 12 победи и 2 загуби в организацията, където тя доминираше, съчетавайки красота и атлетизъм. Популярността й достигна неочаквани размери. Превърна се в идол на подрастващите, а това не остана незабелязано.

Предложиха на Ронда мултимилионен договор за участие в развлекателните спортове. В момента е най-разпознаваемият атлет в кеча. Ще участва в главния мач на тазгодишната „Кеч мания“ – до сега винаги в него са били мъже.

Снима се във филми, реклами, в Инстаграм я следват 12 милиона потребители.

Участва в „22-ра миля“, „Непобедимите 3“, „Бързи и яростни 7“, „Антураж“, „Мъртва точка“.

Фактът, че е световноизвестна не я заслепява. През 2015 година посети арменският град Ереван, за да почете жертвите на геноцида от преди век. Помага с удоволствие за озвучаването на видео игри.

Взима дейно участие в различни благотворителни инициативи.

Радетел е на движението за полово равноправие в спорта. Твърди, че жените винаги са оставяни на заден план, особено при бойците.

На шега или не – Ронда Раузи, една от най-лошите на Земята!

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.